Ο Σύλλογος

Γονέων &

Κηδεμόνων

3ου Γυμνασίου

συμμετέχει

στην κινητοποίηση των μαθητών

Δευτέρα 03.11.14 12:30

Στο Δημαρχείο

Οι γονείς και γενικά οι μεγάλοι είναι στην υπηρεσία των παιδιών για να τα βοηθήσουν να μεγαλώσουν. Δεν είναι αφεντικά των παιδιών. Το παιδί έχει μια αντίληψη για τον κόσμο, για την κατάσταση, για το πρόβλημα που τίθεται, για σας και για τον εαυτό του. Η αντίληψη αυτή είναι ολότελα διαφορετική από τη δική σας, αλλά στα μάτια του παιδιού είναι η μόνη αλήθεια. Πρέπει να δεχθείτε την ιδέα πως το παιδί θεωρεί αυτά που κάνει ολότελα δικαιολογημένα.

10 Οκτ 2015

Ενημερωτική εκδήλωση στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς.

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σε ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο στο Σπίτι του Πολιτισμού στις 15 Οκτωβρίου 2015, 11πμ- 7μμ, στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της καρδιάς (Restart a Heart Day), που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC, www.erc.edu) και έχει ορισθεί ως η 16η Οκτωβρίου. Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά την καρδιακή ανακοπή. Η καρδιακή ανακοπή είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου παγκοσμίως, ωστόσο η έγκαιρη αναγνώριση και η διενέργεια ΚΑΡΠΑ(καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης) από τους παρευρισκόμενους θα μπορούσε να αυξήσει τα ποσοστά επιβίωσης σημαντικά.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή ενημερωτικών βίντεο, διαλέξεων, διάθεση ενημερωτικού υλικού με απλές οδηγίες για την άμεση επέμβαση του κοινού σε αντίστοιχα περιστατικά, καθώς και εκπαίδευση σύντομης διάρκειας του κοινού με χρήση προπλασμάτων και την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών του κέντρου μας.

Το εκπαιδευτικό μας κέντρο στεγάζεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Αναισθησιολογικού τομέα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου) καθώς και του τομέα Επείγουσας Ιατρικής (Καθηγητης Παναγιώτης Αγγουριδάκης). Είναι ένα από τα 3 εκπαιδευτικά κέντρα του Ελληνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης στην Αναζωογόνηση (μέλος του ERC) και δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση και ενημέρωση πάνω σε θέματα καρδιακής ανακοπής και αναζωογόνησης.

Για τους λόγους αυτούς πιστεύουμε ότι η ενημερωτική εκδήλωση θα είναι ένα σημαντικό γεγονός για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κωνσταντία Παυλάκη

Διευθύντρια Σεμιναρίων ERC

Ειδικευόμενη Παθολογίας Γεν. Νοσοκομείου Ρεθύμνου


Δεν υπάρχουν σχόλια: